Защо лого е важно?

Логото е сред основните елементи, които формират силна бранд идентичност. Тя пък е начинът, по който марката изразява и представя себе си, за да стане разпознаваема и да формира определени асоциации в съзнанието на потребителя.

Естетически издържаното и релевантно за дейността лого е незаменима част при създаването на цялостна визия на бранда, която изразява визията, мисията и ценностите на компанията.

Защо е важно да притежавате собствено лого?

Малките бизнеси обикновено си представят логото като елемент, присъщ само на големите корпорации.

Истината обаче е, че всяка фирма, която се стреми към израстване, се нуждае от лого. Бизнесът расте заедно с логото, а не обратното. Успехът може да се измери по броя на хората, които разпознават логото на бранда. Apple не са стартирали с няколко милиарда приходи през първата година, но още в началото са притежавали забележително лого, което днес целият свят разпознава.

Какво ще постигнете с подходящо лого?

  Ще привлечете вниманието на потребителя

За логото се говори като за „лицето на бизнеса“, защото то е шансът ви да направите добро първо впечатление. Визуалните елементи, когато са отличителни, привличат мигновено вниманието и заинтригуват потребителя да разбере повече за марката.

Да предположим, че се намирате на магистрала и пред очите ви се изреждат билбордове, които рекламират мебелни магазини. В първия се съдържа интересно текстово послание, вторият ни показва щастливо семейство, а на третия виждаме ефектно лого на фона на подходящо изображение.

Билбордовете са добър пример, защото вниманието на пътуващия е ограничено. Надали ще запомните посланието или усмивките на задружното семейство, но ще си спомните емблематичното лого, когато настъпи моментът за покупка.

Ще изградите бранд имидж

Идентичността на бранда е начинът, по който вие възприемате себе си и желаете околните да ви възприемат. Бранд имиджът се различава от идентичността, защото представлява възприятието на потребителите за марката.

Ако логото ви правилно комуникира ценностите на бизнеса към потенциалните клиенти, това е важна предпоставка за създаване на позитивен имидж. Дизайнът не е решение на всички проблеми, но подобрява значително отношението към марката. Потенциалните клиенти са по-склонни да ви се доверят, да изградят лоялна връзка с бранда и да го разпознават навсякъде.

Ще получите възвръщаемост на инвестициите

✔️ Логото продава.

Бизнесите със собствено лого са предпочитани пред останалите. Ще докажем това с три прости примера:

        Влизате в магазин за спортни стоки, който предлага различни марки. Автоматично се насочвате към онези, които познавате и знаете, че са качествени. Разпознавате Nike по логото, което е поставено на видимо място върху техните продукти.

✔️ Логото продава.

        Харесвате си цветна тениска. Продавачът ви предлага същата на по-изгодна цена, но без лого. Коя от двете ще изберете?

Логото продава.

        Излизате с тениската от магазина и се разхождате гордо по улицата. Хората ви гледат. Nike получават безплатна реклама.

✔️ Логото продава.

Този принцип е валиден също, когато продавате услуги, защото логото излъчва увереност и вдъхва сигурност на потребителя. То е гаранция, че услугата е качествена.

Ще се отличите от конкурентите

Всеки бизнес твърди, че предлага най-добрата алтернатива на пазара и се различава от конкурентите. Компанията, която няма лого, се лишава от елемента, който разкрива нейната уникалност.

Търговците изричат всичко, за да продават. Но когато на визитката липсва лого, бизнесът се уеднаквява с останалите конкуренти. Това говори за липса на идентичност и самочувствие. Без лого не може да съществува цялостен бранд. Такива фирми разчитат прекалено много на паметта на клиента, който може да не си спомни визитката им.

Защо трябва да инвестирате в професионално лого?

Логото не е универсален знак, а е нещо индивидуално за всяка фирма. Затова например е твърде възможно е ябълката на Apple да не проработи за друг бизнес. Ето защо, за да извлечете максимума, трябва работите с правилния дизайнер, който разбира деликатните послания, които вашият бизнес отправя към своята аудитория.

Искате ли ново лого за Вашата фирма?  

Лого дизайн, графично студио

Юлия Березецка
+359 87 905 39 27
[email protected]
езици: български, полски

0 коментара

Виж другите статии

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Уеб дизайн, дигитал маркетинг

Павел Березецки
+359 87 932 37 89
[email protected]
езици: български, полски

Лого дизайн, графично студио

Юлия Березецка
+359 87 905 39 27
[email protected]
езици: български, полски

Работим за цялата България

София, Пловдив, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Казанлък, Ямбол, Шумен, Бургас, Варна и други

Студио Лапис България

ул. Втора 13, 5226 Долна Липница (Велико Търново)

Работно време

понеделник-петък
9:00-17:00

За връзка

+359 87 932 37 89

[email protected]

Call Now